adidas lanceert nieuwe COPA Pure voetbalschoenen

Adidas heeft de COPA voetbalschoenen in een nieuw jasje gestoken. Het Duitse sportmerk heeft namelijk een aantal aanpassingen aan de voetbalschoenen gedaan en daarom heten de voetbalschoenen vanaf nu de adidas COPA Pure in plaats van COPA Sense. De aanpassingen die het merk gedaan heeft aan de voetbalschoenen, bespreken we natuurlijk in dit artikel. De nieuwe COPA Pure voetbalschoenen worden vanaf nu gedragen door spelers als De Gea, Matip, Joe Gomez, Correa, Hummels, Meunier, Tete en Moutinho. Bij Ajax worden de adidas COPA voetbalschoenen gedragen door Pasveer, Alvárez en Timber & bij PSV door Luuk de Jong en Walter Benítez.

Kenmerken van de adidas COPA Pure voetbalschoenen

De COPA Pure voetbalschoenen doet qua kleur zijn naam eer aan en vooral de echte voetbalpuristen zullen daar blij mee zijn. De eerste versie van de COPA Pure is namelijk zwart. Toch heeft adidas nog wel een fleurig tintje aan de voetbalschoenen gegeven. De schoenen bevatten namelijk subtiele roze accenten. Deze komen terug in een deel van de drie diagonale adidas strepen op de zijkanten en in de noppen op het onderstel. Verder zijn de voetbalschoenen volledig zwart/wit.

  • De adidas COPA Pure voetbalschoenen lijken veel op de adidas Copa Sense voetbalschoenen en de COPA Mundial voetbalschoenen. De veranderingen die adidas in de schoenen verwerkt heeft, zijn erg subtiel. De eerste verandering is het feit dat het gewicht van de voetbalschoenen verminderd. is. De voetbalschoenen hadden eerst een gewicht van 268 gram en vanaf nu zijn de voetbalschoenen slechts 220 gram. Dit kan opvallend genoemd worden, omdat het bovenwerk van de schoenen juist 52% meer leer bevat dan de COPA Sense voetbalschoenen. Op deze lichtere voetbalschoen kun je nog hogere snelheden behalen.
  • Een ander nieuw kenmerk van de adidas COPA Pure voetbalschoenen is de gewatteerde voorvoet met de lijnen die als golven over de voetbalschoenen lopen. Deze technologie wordt de 3D Haptic Print (Triple Foam Density) technologie genoemd. Deze lijnen staan voor de verschillende dichtheden van de vulling. Op de zijkanten van de voetbalschoenen is er een hoge dichtheid. Dit gedeelte zorgt ervoor dat je stabieler op je voetbalschoenen bent en meer evenwicht hebt. Ter hoogte van de wreef zit meer vulling. Dit is de zone waar je de bal het meest controleert (de key controle zone) en dit gedeelte zorgt voor schokdemping. Wat dichter op de voorvoet zit een wat fijnere vulling (key touch zone). Dit betreft het gedeelte waarmee je het meest schiet en deze fijne vulling zorgt ervoor dat je de bal met beheersing kunt raken. 
  • De upper van de voetbalschoenen betreft een combinatie kangoeroeleer en adidas Primeknit. Dit materiaal garandeert de ultieme pasvorm en is ook nog eens flexibel. Er is bovendien een speciale technologie in deze upper verwerkt, de adidas FusionSkin. Fusionskin is een speciale manier van het bewerken van leer. Het leer is als het ware veranderd in een technologie. Op het eerste gezicht zie je het niet aan de voetbalschoenen af, maar de upper van de schoenen is geheel naadloos, waardoor je een nog groter en schoner schietoppervlak hebt en je dus nog preciezer kunt schieten. Daarnaast zorgt het voor minder wateropname. Het is het perfecte antwoord op de voordelen van de synthetische voetbalschoenen of de schoenen met een knitted upper.
  • Ook de zoolplaat aan de onderkant van de voetbalschoenen bevat een nieuwe technologie. Dit betreft de Torsionframe die we kennen van de adidas Nemeziz voetbalschoenen. Dit Torsionframe zorgt er onder andere voor dat de voetbalschoenen nog lichter dan voorheen zijn en zorgt bovendien voor meer balans. Dit Torsionframe is te herkennen aan de zigzag ribbels op de onderzijde van de voetbalschoenen. 
  • De adidas COPA Pure voetbalschoenen hebben weer een U-vormige sokconstructie, waardoor je nog makkelijker in de schoenen kunt stappen.
  • De zoolplaat bevat zowel ronde noppen als ovale noppen. Door de ronde noppen kun je je nog sneller los maken van je tegenstander en inspelen op veranderende situaties in het veld. De ovale of klauwnoppen zorgen juist voor stabiliteit.
  • Voor het eerst zijn de COPA Pure voetbalschoenen gemaakt van het zogenaamde adidas PrimeGreen materiaal. Dit betekent dat de voetbalschoenen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, afkomstig van plastic afval. 
  • De veterloze versie van de adidas COPA Pure voetbalschoenen heet de adidas COPA Pure+ en de versie met veters de adidas COPA Pure 1. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas COPA Pure voetbalschoenen. Deze schoenen zijn ook in een geheel zwarte en geheel witte versie door adidas gelanceerd. De zwart/wit/roze versie wordt vanaf nu tot medio april door verschillende sterspelers gedragen. Medio mei lanceert adidas weer een nieuw pack en krijgen de voetbalschoenen weer een nieuwe kleurstelling. 

adidas COPA Pure voetbalschoenen bestellen

De nieuwe adidas COPA Pure voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen. De adidas COPA Pure + voetbalschoenen zijn € 300,- en de versie met veters € 230,-. Dit zijn overigens de versies die door de spelers gedragen worden en dus alle technologieën bevatten die we in dit artikel besproken hebben. Goedkopere versies van deze voetbalschoenen bestel je al vanaf € 50,-. De schoenen zijn weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, namelijk voor natuurgras, kunstgras, zachte en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je de voetbalschoenen ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel de adidas Copa Sense  voetbalschoenen direct in de adidas SHOP!

of deze fanshop!

of deze winkel

Adidas COPA Pure voetbalschoenen

Adidas COPA Pure voetbalschoenen

adidas COPA Pure voetbalschoenen