Dit zijn de oranje Nike Mercurial signature voetbalschoenen van Kylian Mbappé

Nike heeft weer speciale Kylian Mbappé signature Nike Mercurial voetbalschoenen gelanceerd! De pijlsnelle aanvaller speelt zelf op de Superfly versie van de Mercurials, maar Nike heeft de schoenen ook in een lage versie uitgebracht. Toevallig of niet matchen de schoenen ook nog eens perfect met het de kleuren van het Real Madrid uitshirt 2024-2025, waarin de Franse aanvaller dit seizoen met zijn nieuwe club de uitwedstrijden speelt. Mbappé draagt deze signature schoenen vanaf nu tot waarschijnlijk eind dit jaar!

Een perfecte match met het Real Madrid uitshirt!

Tijdens zijn presentatie bij Real Madrid op 16 juli konden we overigens al een glimp opvangen van de nieuwe schoenen. Toen Mbappé het veld betrad om onder het luide gejuich van een vol Bernabeu verwelkomd te worden, droeg de Franse aanvaller namelijk deze voetbalschoenen al. De schoenen zijn dus fel oranje (door Nike ‘’’Laser Orange’’ genoemd) met donkerder oranje details. Deze donker oranje accenten komen terug in het gepixelde patroon ter hoogte van het Air logo teken op de zijkanten en achterkant van de schoenen. Bovendien zijn de schoenen uitgerust met navy blauwe (Armory Navy) details. Deze bijna zwarte tint is te vinden in de swoosh van Nike op de zijkanten en zoolplaat van de schoenen en in de initialen van de sterspeler (KM) op de hiel. De inlegzool van de schoenen is ook een combinatie van oranje en donker oranje en hierin staan op een speelse manier ook de initialen van de Franse aanvaller.

De snelste en meest comfortabele voetbalschoen ooit!

Qua functionele kenmerken hebben de voetbalschoenen van Kylian Mbappé de nieuwste features van de Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen. Begin dit jaar voerde Nike een update door in de schoenen, waardoor snelle en creatieve voetballers als Mbappé nog beter het verschil kunnen maken. De bovenkant van de voetbalschoenen wordt gekenmerkt door de zogenaamde flexzones. Deze zones zorgen ervoor dat de schoenen nog makkelijker kunnen buigen, waardoor de spelers die deze schoenen dragen nog explosiever zijn. Deze flexzones bieden de spelers dan ook een goede ondersteuning wanneer ze een creatieve of onverwachte beweging maken.

De upper van de schoenen bevat ook weer de Gripknit technologie. Dit is een geribbeld structuur van mesh op de plekken waar je de bal het meest raak. Dit kleverige materiaal zorgt voor het perfecte balgevoel. In vergelijking met vorige versies van de Nike Mercurial voetbalschoenen omvat de Gripknit technologie een nog groter gedeelte van de upper, waardoor de spelers bij het behalen van hoge snelheden en tijdens het passen en schieten een nog betere controle hebben. Een ander kenmerk van de Gripknit technologie is dat dit materiaal zich perfect aanpast aan de vorm van de voeten. Ter hoogte van de zijkanten van de schoenen bevindt zich een ander ‘’gebreid’’ materiaal. Dit gedeelte wordt Atomknit genoemd, welke een sterkere en lichte versie van het Flyknit materiaal betreft. Dit gedeelte van de schoenen moet namelijk zorgen voor de nodige stabiliteit en ondersteuning. De bovenkant van de Nike Flyknit technologie, welke ook een stabiliserende functie heeft.

De zoolplaat heeft sinds dit jaar ook een andere structuur gekregen. Onder de voorvoet bevindt zich namelijk een golfachtig patroon van trapsgewijze noppen, welke een nog groter gedeelte van de Air Zoom unit bedekken. De functie hiervan is dat dit een nog betere grip biedt wanneer de spelers die deze schoenen dragen op snelheid een actie maken. De grootste noppen van de schoenen zijn net zo hoog als de middelste noppen, waardoor overal de grip behouden blijft. De golfachtige ‘’noppen’’ worden gecombineerd met v-vormige en meshvormige noppen, waardoor de spelers snel kunnen stoppen bij het maken van onverwachte en creatieve acties.

Uiteraard bevatten de schoenen ook weer een Air Zoom unit, waardoor de energie die je in de schoenen legt, er ook weer uit komt. Aan de binnenkant van de schoenen staat alles in het teken van comfort. De schoenen bevatten namelijk ook een inlegzool met demping, wat ook weer perfect past bij de uitstraling van de schoenen!

Voetbalschoenen Mbappé bestellen

De oranje Nike Mercurial Superfly en Vapor signature voetbalschoenen van Mbappé kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De dure versie (de versie die Mbappé ook draagt) zijn € 289,95 en € 279,95. Goedkopere versies bestel je echter al vanaf € 60,-. Ook voor deze schoenen geldt weer: hoe goedkoper de versie, hoe minder technologieën er in de schoenen verwerkt zijn. De schoenen zijn ook weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus voor kunstgras, natuurgras, harde en zachte ondergronden. Check bovendien oudere versie van deze populaire silo van Nike in deze winkels!

Dit zijn de oranje Nike Mercurial signature voetbalschoenen van Kylian Mbappé
Dit zijn de oranje Nike Mercurial signature voetbalschoenen van Kylian Mbappé
Dit zijn de oranje Nike Mercurial signature voetbalschoenen van Kylian Mbappé
Dit zijn de oranje Nike Mercurial signature voetbalschoenen van Kylian Mbappé